Jatkuvakäyttöiset

Jatkuvakäyttöisiä piilolinssejä voi käyttää pidempään kuin päivälinssejä ja niitä ei välttämättä tarvitse ottaa nukkumisen ajaksi pois lainkaan. Jatkuvakäyttöiset piilolinssit ovat siis linssien käyttäjälle paljon helpommat kuin päivälinssit.

Jatkuvakäyttöisten piilolinssien käyttöaika

kuva: Lonedoe CC-BY-SA

kuva: Lonedoe CC-BY-SA

Jatkuvakäyttöisen piilolinssin käyttöaika on enintään yksi kuukausi. Tämä tarkoittaa sitä, että piilolinssiä voi käyttää yhden kuukauden ajan, jonka jälkeen pitää vaihtaa uudet piilolinssit.

Eri jatkuvakäyttöisillä piilolinsseillä on kuitenkin eri käyttöaika. Käyttöaika voi olla lyhyempi kuin yksi kuukausi, joten piilolinssin omaa käyttöaikaa pitää noudattaa.

Jatkuvakäyttöistä piilolinssiä voi käyttää myös päivälinssin tapaan eli ottamalle sen yöksi pois. Tämä ei kuitenkaan lisää käyttöikää, vaan piilolinssi pitää vaihtaa käyttöiän jälkeen.

Jatkuvakäyttöinen piilolinssi on tehty huokoisesta aineesta

Huokoisen materiaalin vuoksi jatkuvakäyttöiset piilolinssit läpäisevät paremmin happea kuin normaali päivälinssi. Tästä syystä silmät saavat paremmin happea ja linssiä voi käyttää pidempään yhtäjaksoisesti ilman, että silmän terveys vaarantuu.

Vaikka jatkuvakäyttöinen piilolinssi läpäisee paremmin happea kuin päivälinssi, jatkuvakäyttöinen piilolinssi kuitenkin vähentää silmän hapensaantia, joka voi aiheuttaa ongelmia silmille. Myöskin pitkään pidettävä piilolinssi lisää tulehdusten riskiä silmissä.

Jatkuvakäyttöisten piilolinssien edut ja haitat

Edut

  • Käyttäjä säästyy piilolinssien päivittäiseltä poistamiselta ja puhdistamiselta.
  • Käyttäjä näkee heti hyvin, kun hän herää.
  • Jatkuvakäyttöiset piilolinssit läpäisevät paremmin happea.

Haitat

  • Jatkuvakäyttöiset piilolinssit ovat kalliimmat kuin päivälinssit.
  • Piilolinssien jatkuva käyttö voi aiheuttaa tulehduksia silmiin.
  • Eivät sovellu kaikille. Optikon kanssa selvitetään, soveltuvatko.