Päivälinssit

Päivälinssejä eli toiselta nimeltään kertakäyttölinssejä ei käytetä uudelleen, vaan käytön jälkeen eli ennen nukkumaanmenoa ne heitetään roskiin. Päivälinssit ovat kaikista mukavimmat ja helpoimmat käyttää.

Päivälinssejä ei tarvitse puhdistaa

kuva: Kamilynka CC-BY-SA

kuva: Kamilynka CC-BY-SA

Koska päivälinssit heitetään heti käytön jälkeen roskiin, niitä ei myöskään tarvitse puhdistaa. Tästä syystä päivälinssejä käyttävä säästyy puhdistusnesteen ja puhdistuskotelon ostamiselta ja käyttämiseltä. Tässä mielessä käyttäjä säästää aikaa ja rahaa.

Päivälinssi on kaikista hygieenisin vaihtoehto

Joka kerta, kun päivälinssien käyttäjä laittaa piilolinssit silmiin, hän laittaa uudet pakasta vedetyt piilolinssit. Tästä syystä päivälinssit ovat aina erittäin puhtaat ja hygieeniset. Puhdistusneste saattaa myös ärsyttää joidenkin silmiä, joten päivälinssi ei puhdistusnesteen osalta ärsytä silmiä.

Päivälinssit ovat jatkuvassa käytössä kuukausilinssejä kalliimpia

Jos päivälinssejä käyttää päivittäin, niiden käyttö tulee selvästi kuukausilinssien käyttöä kalliimmaksi. Tästä syystä kannattaa tarkasti harkita päivälinssejä ostettaessa, kuinka usein piilolinssejä tulee käytettyä.

Kenelle päivälinssit ovat hyvä vaihtoehto?

Satunnaisesti piilolinssejä käyttävien kannattaa valita päivälinssit, koska silloin käyttö on kaikista mukavinta ja halvinta. Myöskin likaisissa olosuhteissa työskentelevien kannattaa harkita päivälinssejä, koska likaa voi jäädä puhdistuksenkin jälkeen viikko- tai kuukausilinsseihin. Allergikoille päivälinssit ovat järkevä vaihtoehto, koska päivälinssit ärsyttävät vähemmän silmiä, koska linsseissä ei ole jäänteitä puhdistusnesteestä.