Tooriset linssit

Hajataitteisuudesta kärsivät voivat korjata näköään toorisilla linsseillä. Perinteisesti hajataitteisuudesta kärsineet joutuivat korjaamaan näköään vain silmälaseilla, mutta nykyään hekin voivat nauttia piilolinssien keveydestä.

Hajataitteisuudesta kärsivä näkee kaikille etäisyyksille sumeasti

tooriset-linssit-silmat

Hajataitteisuus johtuu sarveiskalvon epätavallisesta muodosta, joka aiheuttaa sen, että kaikilla etäisyyksillä näkyy hieman huonosti. Tästä syystä tooristen linssien valmistaminen on monimutkaisempaa kuin tavallisten piilolinssien. Toorisia linssejä harkitsevan kannattaa erityisesti pyytää optikolta niitä, sillä jotkut optikot voivat vielä karsastaa piilolinssien tarjoamista hajataitteisuuden korjaamiseen.

Toorinen linssi on hieman kalliimpi kuin tavallinen

Koska tooristen linssien valmistaminen on monimutkaisempaa kuin tavallisen piilolinssin, on toorisen linssin hinta myös kalliimpi. Erityisesti tästä syystä toorisia linssejä kannattaa tilata netistä, sillä tooristen linssien hintaa saa kätevästi kilpailutettua halvemmaksi.

Toorisia linssejä saa kertakäyttöisinä ja kuukausilinsseinä

Kyse on tänä päivänä lähinnä käyttömukavuudesta. Koska piilolinssien kehitys on vaikuttanut myös toorisiin piilolinsseihin, toorisia piilolinssejä saa kattavasti myös pehmeinä. Pehmeät tooriset piilolinssit ovat yleensä käyttäjälle mukavemmat.