Värilliset piilolinssit

Värillisillä piilolinsseillä voi muuttaa silmien väriä. Värilliset piilolinssit ovat pelastus sellaisille ihmisille, jotka pitävät silmiään tylsän värisinä. Värillisiä piilolinssejä on olemassa kolmenlaisia:

  • Enhancer-linssit
  • Opaque-linssit
  • Radiance-linssit

Enhancer-linssit hieman värjäävät silmien omaa väriä

kuva: Garrett Charles CC-BY-SA

kuva: Garrett Charles CC-BY-SA

Enhancer-linssi on läpikuultava värillinen piilolinssi eli silmän oma väri sekoittuu linssin väriin. Tästä syystä enhancer-linssit soveltuvat parhaiten vaaleasilmäisille, koska läpikuultavalla värillisellä piilolinssillä ei voi luonnollisesti muuttaa väriä tummasta vaaleaksi.

Jos haluaa vain korostaa silmien omaa väriä tai hieman muuttaa sitä esimerkiksi vaaleansinisestä vihreäksi, enhancer-linssit ovat paras vaihtoehto. Myöskin sellaiset ihmiset käyttävät enhancer-linssejä, jotka eivät halua, että värillisiä piilolinssejä ei heti huomaa.

Opaque-linssit peittävät silmien oman värin

Opaque-linssit eivät päästä yhtään silmien omaa väriä linssin läpi, joten opaque-linssi muuttaa silmien värin kokonaan. Tummasilmäisten kannattaakin käyttää juuri opaque-linssejä, koska tällöin voi muuttaa omien silmien väriä vaikka vaaleaksi.

Opaque-linssin pienenä huonona puolena on se, että opaque-linssi näyttää hieman luonnottomammalta kuin enhancer-linssi. Koska opaque-linssit eivät ole läpikuultavia, linssin siirtyessä silmässä voi näkökenttä hetkeksi sumentua.

Radiance-linssit luovat vaikutelman suuremmista silmistä

Jos on haaveillut suuremmista silmistä, radiance-linssi on oikea vaihtoehto. Radiance-linssin värillinen osa on hieman suurempi kuin silmän oma värillinen osa. Tämä saa silmät näyttämään hieman suuremmilta.

Värilliset piilolinssit saa myös ilman vahvuuksia

Koska värillinen piilolinssi muuttaa ulkonäköä, voi niitä ostaa pelkästään silmien värin muuttamiseksi eli ilman vahvuuksia. Värillisiä piilolinssejä saa silti myös vahvuuksilla. Ennen ostamista värillisiä piilolinssejä harkitseva joutuu kuitenkin käymään optikolla selvittämässä silmän kaarevuus ja halkaisija.